Isnin, 17 Jun 2013

DRAMA CINTA DAN WAHYU






Assalamualaikum sahabat semua.. :) Selamat malam.Ok,sebenarnya ana tengah mencari idea kisah serikandi mane pulak yang nak ditulis malam ni..Tapi sambil-sambil duk pikir,ana ada sikit nak tulis pasal drama islamik yang nampaknya makin mendapat tepat di hati para masyarakat khusunya mereka yang dah lama dahagakan drama sebegini termasuk ana.Selama ni,kita dah terbiasa dihidangkan dengan drama melayu tak kira la genre aksi ke,cinta ke,ape-ape jelah.Namun,jarang kita dapat lihat filem-filem ini mematuhi garis panduan yang ditetapkan dalam islam,yang akhirnya banyak mempengaruhi muda mudi masa kini.Tapi sekarang,alhamdulillah,dengan adanya stesen tv Al Hijrah ,dengan usahasama penerbitan Al Kahfi Pictures ,maka terhasillah drama paruh syariah Cinta dan Wahyu ini :) Drama ni merupakan sambungan daripada drama Warkah Cinta.Ia menyaksikan liku hidup yang terpaksa Amir Mukhlis (lakonan Imam Muda Nazrul Izwan) harungi setelah sembuhd ari kanser dan kematian Wardah (heliza helmi) dalam Warkah Cinta sebelum ni.Cinta dan Wahyu juga menyaksikan kehidupan Balqis(Amyra Rosli) yg trus mengharap agar dipertemukan dengan Amir.Drama ini mempuyai 12 episod.Rata-rata masyarakat mula jatuh hati dengan drama Warkah Cinta & Cinta dan wahyu lantaran drama ini banyak mengisarkan tentang kehidupan islam,mengandungi tarbiyah dan dakwah buat kita semua tentang islam sebenarnya.Jika kalian pernah menonton drama ni,pasti sahabat ieyra dapat lihat bagaimana drama ini mebawa kita menelusuri kehidupan pelajar maahad tahfiz ,pondok di kelantan.Membuatkan diri ini merasa teruja dan ingin menjadi sebahagian dari mereka.Oh ya,drama Warkah Cinta & Cinta dan Wahyu jugak merupakan adaptasi dari dua buah novel di bawah karya Ustaz Ubaidillah Alias


Untungla sape-sape ade dua-dua novel ni T_T.


Bagi sesiapa yang belum pernah menonton drama ni,sahabat boleh klik link di bawah ye.

Untuk drama Warkah Cinta,korang boleh klik entry ni ▷▶ KLIK SINI
Untuk Cinta dan Wahyu,klik link di bawah

EP 1 KLIK SINI
EP 2 KLIK SINI
EP 3 KLIK SINI
EP 4 KLIK SINI
EP 5 KLIK SINI
EP 6KLIK SINI
EP 7 KLIK SINI
EP 8 KLIK SINI
EP 9 KLIK SINI
EP 10 KLIK SINI
EP 11 KLIK SINI
EP 12 (AKHIR)KLIK SINI


Sebenarnya,pihak Tv Al Hijrah dan Alkahfi pictures ada juga menerbitkan drama islamik yang lain seperti Cinta Kun Fayakun,Cinta syurga.Walaupun tajuk drama ini berbaur unsur cinta,namun spesifikasi drama ini bukan cinta semata-mata.Hampit 80 % berkisar tentang islam.Bukan cinta semata-mata.Jadi jangan judge melulu.Sahabat harus tonton dulu drama ini,then baru memahami erti di sebalik tajuk itu ya :) Tahniah buat stesen tv Al Hijrah dan Alkahfi Pictures.Terruskan menerbitkan drama patuh syariah.Mabruk..


Sekian.Maaf ana merepek terlalu panjang.Assalamualaikum



Penat tapi suka menulis,sincerly.ana :
 photo 742DB9E578B15D087A44B17F43889636_zpsa5893cd8.png



Comments
1 Comments

1 ulasan:

Asaalamualaikum...
jangan lupa tinggalkan komen anda yerp:)